2010 m. spalio 7 d., ketvirtadienis

Spagečiai su graikiškais riešutais/ Spaghetti con le noci

Apleidau savo makaroninę net nespėjus įsibėgėti. Kompleksuoju truputį. Kai prasinešu pro kulinarinius lietuviškus blogus - nuo super moters Beatos iki mano gerbiamų likimo sesių emigrančių Renatos ir Eglės, kai pamatau tuos iš fantazijos ir žinių gimusius šedevrus... O dar kai pažiūriu fotkes, darytas su kilometriniais objektyvais visaip ten juos sukiojant, su štatyvais, apšvietimais, super stilingais indais ir servetėlėmis... Pasijuntu truputį ūkininkė. Bet juk ūkininkų irgi reikia, ar ne? O be to, foto kursai ir fotikas planuose. Tolimuose dėl ribotų finansų ir dėl to kad labiau noriu motorolerio :) Bet kada nors ir aš tapsiu tikra fūdblogere!!!! Kai užaugsiu :) Jei užaugsiu....

Bet grįžkim prie makaronų. Baigėsi karščiai, baigėsi ir šalti makaronai. Dabar norisi ko nors riebėlesnio ar truputį pikantiško, karšto, garuojančio...
Šiandien imsimės ir vėl tradicinių spagečių, su ne visai tradiciniu, bet žiauriai skaniu padažu.

Dviems asmenims:
Apie 200g spagečių
50 gramų graikiškų riešutų
saujelės kedro riešutų
30 g sviesto
kupinas šaukštas mascarpone sūrio
30 g tarkuoto parmezano
30 gtarkuoto Emmenthal sūrio (toks šveicariškas, su skylėm, manau tiks ir šiaip koks fermentinis lietuviškas)
pipirų ir druskos


Visus riešutus sutrinam. Su mano mamos dovanotu kombainiuku - tik brrrrum ir baigta. Dubenyje maišome maskarponę, pusę svieto ir riešutukus, kol gauname vientisą kremą.
Išvirusius spagečius verčiam į šiltą indą, dedam ant jo kremą, išmaišom gerai. Jau nešdami į stalą, sudedame likusį sviestą, parezaną ir ementalį, užmalam ant viršaus pipiriukų, papuošiam cielais graikiškais riešutais.

Paprasta? Bet kaip skanu!....

5 komentarai:

  1. Evelina, o aš ir nežinojau, kad dar rašai ir makaroninį blogą :) Valio! :) Iš pirmo žvilgsnio labai įdomus, einu skaityti toliau. O su tokiu gražiu bliūdeliu su paukšteliais ir jaukiais rankšluostukais, manau, ne vieną patyrusį blogerį pralenkei ;)) Čia padrąsinimui ir šiaip..manau, kad tokių, kaip tu sakai, "ūkininkų" (prie kurių ir save priskaitau :) ), be abejonės, reikia. Iki :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagumelis. O as kazkaip tavo bloga praleidus buvau. Nu nepastebejau. Kazkaip prasokau. atsidarau o ten kiek italijos... :) smagu. reiks rimciau paskaitinet ir virtuvej pritaikyt :) o jus kur? kaip supratau, ne italijoj? ar bent jau, ne sicilijoj?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, mes ne Italijoj, gyvenam Liuksemburge.
    Prašom prašom į mūsų blogą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei tave tai paguos, aš retai rašau dėl lygiai tokių pačių priežasčių :) Atrodo, na kam gi reikalingos tos mano rašliavos, jei internetas pilnas labiau išmanančių :)

    Dėl fotiko ir šiaip tuo reikalu susijusių klausimų gali pas mane kreiptis :) Žinai emailą?

    Ir bulvės su citrina nebuvau pastebėjus, šiandien atradau ir kažkaip labai apsidžiaugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle, nepaguos, nes aš tai labai Tavo įrašų laukiu :) Ir maniškis jau žino Monkey vardą :) Orata pvz tavo buvo visiška mano kulinarinė sėkmė jau ne vieną kartą :) O salotos kalafiorų ir cukinijų su pankoliais - mano myyylimos labai. Nu ir branzino su pomidorais dažnai darau. Nu ir tt ir tt :)))
    Parašysiu emailą. Dėl fotiko, ir šiaip :)

    AtsakytiPanaikinti