2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Vamzdeliai su maskarpone/ Penne al mascarpone

Nu šįsyk toks paprastas receptauskas, ir labai greitas, bet gardus. Su tokiom visai ne kokiom fotkėm. Bet aš tapau dirbančia moterim, o fotoparatas toks palūžęs, o saulės dabar visai mažai, nu, kaip visada, turiu milijoną pasiteisinimų.Šitas receptukas naudingas sumoje su Spagečių su graikiškais riešutais receptu, nes bent jau kas gaminate vienam/ dviems asmenims, turėjote susidurti su produktų likučių problema. Man atrodo, kad kulinarijoje tas likučių naudojimas tai tikras menas. Na, pavyzdžiui, gaminau kiaušininį likerį, jam naudojasi tik tryniai ir likau su keturiais baltymais. Ir sukis kaip nori. Ir sukiesi :) Maskarponės pakelio nu niekaip per vieną kartą nesunaudoju. Taigi, gerai žinoti kur tą maskarponę dėti. O šiandien ją dėsime ant vamzdelių, taigi:

Dviems asmenims:
Apie 200g vamzdelių
Apie pusę pakuotės (koks 100 g) maskarponės
3 - 4 šaukštai tarkuoto parmezano
1 kiaušinio trynys
truputis muskato riešuto
juodųjų pipirų

Kiaušinio trynį (sako, geriau nešalto kiaušinio, o laikyto kambario temperatūroje) sumaišome gerai gerai su parmezanu ir juodų pipirų žiupsneliu. Tol, kol pasidaro vientisa košelė. Tada dedam ant iti mažos ugnies, ir verčiam maskarponę. Nuolat maišydami lengvai pakaitinam, pagardinam musato riešutu, maišom su makaronais ir valgom. Otai koks sudėtingas receptas!... :)
Skanaus :)

1 komentaras: